Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

Příspěvekod j3david » 07 pro 2012, 05:51

No - a je to, myslím že více netřeba. Jenom snad dodat že si lze trošku pohrát s kořením, zejména různé voňavé přísady se dobře rozpouštějí v tuku. Lze použít kuličky jalovce, rozmarýn, určitě bobkový list. Akorát ta doba pečení 3 hodiny se mi zdá krátká. Ale to možná bude tou vyšší teplotou, uvádí se že 120 st.C. Já nastavuji termostat na 100, vím že u mé trouby trochu kecá směrem nahoru, takže reálně je tam nějakých 95 st.C. Pustím to večer a nejméně do rána ignoruju. Kachna je hotová když se doslova rozpadá a jde snadno od kostí. Tuk neslévám, maso zatepla vytahuji a kladu na talíř. Pokud se nesní jestě zatepla, nechám vychladnout i s tukem v hrnci, následně zatudena se tuk za hlasitého mlaskání maže na čerstvý chleba, vydlabané kusy masa se k tomu přikusují.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

Příspěvekod drobek » 07 pro 2012, 22:09

J3davide, to jsem rád, že jsem se tě nedotkl. BB
Přesto, dej sem ten svůj recept, ono mi to potopené v sádle stejně chutnalo víc. Nechci sem ten Mandisanův recept přidávat, to radši vyndám nebo aspoň upravím ten můj komentář s odkazem. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

Příspěvekod bocianka » 08 pro 2012, 11:28

Já to peču jako J3david, jen dám teplotu ještě nižší, do 100 st.C, přiklopím poklicí. Dám to večer a podívám se až kolem 10 hodiny dopoledne. Na poslední chvílí poklici sundám aby se maso trochu opeklo. Je to vynikající. Energeticky náročné to není. Trouba se zahřeje na danou teplotu a pak už termostat jen koriguje teplotu. Protože se to neotvírá, tak teplota neklesá a termostat nespíná (neumím to vysvětlit vědecky, ale mám to vyzkoušené). Jo, a kachnu peču v celku. :P
bocianka
Grillman
 
Příspěvky: 132
Registrován: 05 lis 2010, 19:16
Bydliště: Kolín

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 08 pro 2012, 13:31

Kachna má málo tuku. Když přidám sádlo. Je to taky ok?
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Kachna smažená ve vlastním tuku (confit)

Příspěvekod drobek » 08 pro 2012, 18:44

Joži, je to OK. Podívej se na ten odkaz, tam se přímo spousta sádla dává už na začátku.
Udělal chybu už na začátku, je to recept francouzský, dal jsem to sem bez vyzkoušení, protože Pépinovi věřím a dost jsem se od něj naučil. Měl jsem to dát do mezinárodní kuchyně. On ji dělá se salátem, já se zelím a knedlíkem, dal jsem to tedy sem. Má chyba.CC
Ale je tu místo pro pečenou po Česku, v sádle, jak jí dělá J3David, Bocianka a já vlastně taky. Tak je to maso opravdu měkké a od kosti odpadající. Nejlepší kachna jakou jsem kdy měl. HP
Jen už je pozdě něco měnit, myslím přesouvat, komentáře by ztratily smysl. A tak prosím J3davida aby sem recept přidal. Já recept znám z Labužníka a tam pro něj jít nechci, abych se snad nedej Bože majitelů nedotkl.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

PředchozíDalší

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

x