Ingredience:
400g uzené ryby
400g vařeného vepřového laloku
4 stroužky česneku
2 cibule
sůl, pepř
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13959/13959-p1270459_587638.jpg)
Příprava:
Uzenou rybu obereme od kůže a kostí. Rybí maso, studený vařený lalok, cibuli a česnek jemně pomeleme. Dochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13959/13959-p1270465_587639.jpg)
Pomazánku, která nám zbude po ochutnávce, dáme do skleniček a zavaříme. Zavařujeme asi 40 minut, na druhý den zavařování zopakujeme.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13959/13959-p1270496_587641.jpg)
Pomazánka se hodí na vycházky k vodě (a nejen k vodě
![kaputt lachen :AD](./images/smilies/kaputt lachen.gif)
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/13959/13959-p1270482_587640.jpg)
![hapa HP](./images/smilies/hapahapa.gif)
Zdroj – pod názvem Rybářská svačinka je ve Sladkovodní kuchařce od autora Milana Paličky.
Podobný recept dělali i staří rybáři z našeho klubového rybníka.