Ze sešitu ručně psaných receptů mé bábinky, pocházejících z období kolem roku 1920 - 1922.
Suroviny:
70 g moučkového cukru,
70 g ořechových jader,
280 g hladké mouky,
210 g másla
směs vanilkového a moučkového cukru na obalení
Postup přípravy:
Hladkou mouku prosejeme do mísy, nadrobíme změklé máslo, přidáme moučkový cukr a pomleté ořechy. Vypracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a necháme ztuhnout v lednici. Ze ztuhlého těsta na pomoučeném vále po částech vyválíme 3 centimetry silné válečky, které nakrájíme na 5 milimetrů široké plátky. Plátky rozválíme na válečky, z nichž tvarujeme rohlíčky. Přeložíme je na suchý plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zrůžovění. Ještě horké je obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.