Ingredience:
1 kuře,
plnotučná hořčice,
120 g másla,
pepř,
sůl
Nádivka:
100 g čerstvých žampionů nebo lesních hub,
2 párky nebo kuřecí játra,
120 g zeleného hrášku,
8 až 10 plátků šunky,
drcený kmín,
petrželka,
1 houska,
1 cibule,
2 vejce,
mléko,
pepř,
sůl
máslo nebo sádlo na vymazání pekáče
Popis přípravy:
Kuřeti odřízneme křídla v prvním kloubu od těla.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7579_453763.jpg)
Poté je nařízneme podél páteře (já tedy použil mnou oblíbenější obrácený gard a začal z břišní strany
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7581_453765.jpg)
Vykostíme křídla a stehna tak, že maso obřízneme kolem kloubů a vtáhneme kost dovnitř, přičemž maso odkrajujeme (oškrábeme) od kosti.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7583_453767.jpg)
Plát z kuřete upravíme nakrojením a přehrnutím vyšších částí masa přes místa, kde je masa méně.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7584_453768.jpg)
Upravený plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7585_453769.jpg)
Na másle orestujeme nakrájené houby a cibulku, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem, zalijeme vejci a necháme srazit.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7590_453774.jpg)
Játra rozkrájíme na větší kusy a orestujeme ze všech stran.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7594_453778.jpg)
Housku nakrájíme, navlhčíme mlékem a vmícháme do ní smaženici z žampionů, hrášek a petrželku. ¨
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7591_453775.jpg)
Plát masa poklademe plátky šunky,
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7587_453771.jpg)
nádivku rozetřeme po povrchu,
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7593_453777.jpg)
a na straně ze které budeme roládu stáčet položíme párek nebo játra.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7596_453780.jpg)
Maso opatrně stočíme do rolády a spíchneme jehlicemi nebo stáhneme kuchařským provázkem nebo silnější bavlněnou nití. Pokud by se maso příliš rozvíralo, sešijeme ho nití.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7598_453782.jpg)
Pekáč vymažeme máslem nebo sádlem, vložíme roládu, podlijeme ji vodou,
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7600_453784.jpg)
a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dočervena.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7603_453787.jpg)
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Roládu můžeme podávat i studenou.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12461/12461-IMG_7608_453792.jpg)
![hapa HP](./images/smilies/hapahapa.gif)