Nakládané plátky

Nakládané plátky

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 01:12

Miroslav Fiala

Asi 1 kg vepřového masa - na řízky nebo krkovičku - plátky nařežeme a naklepeme.

Marináda:
5 vajec
0,5 dl oleje
1,5 lžičky soli
1 lžička pepře
1 lžička drcený kmín
1 lžička majoránka
1 lžička vegeta
1 lžička hořčice
1 lžička kečup
1 lžička sladká paprika
1 lžička pálivá paprika
(je možné také přidat po 1 lžičce mletý koriandr, bazalka, saturejka, tymián, oregano).
Podle chuti můžeme nasekat do marinády česnek (nebo potřeme maso)

Vejce, olej a všechny přísady dáme do misky s víčkem (umělá hmota, jenské sklo) a vyšleháme (vidličkou) do napěnění. Vložíme plátky masa a naložené dáme na 24 hodin do chladničky. Můžeme postupně maso vybírat a smažit až 3 dny.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x