Pstruh na grilu s granátovou omáčkou

Pstruh na grilu s granátovou omáčkou

Příspěvekod Mánek » 11 čer 2013, 11:26

Nevšední kombinace exotického ovoce a tuzemské ryby dává tušit zajímavý gastronomický zážitek.

Suroviny:
4 pstruzi,
mletý pepř,
sůl,
2 lžíce másla,
zelená petrželka

Omáčka:
1 dl bílého vína,
1 dl kečupu,
3 lžíce olivového oleje,
1 cibule,
1 lžička cukru,
50 g rozinek,
2 granátová jablka,
1 lžička citronové kůry

Příprava:
Pstruhy osolíme, opepříme a opečeme na grilu. Během grilování je potíráme máslem.

Omáčka:
V rozpáleném tuku osmažíme kousky cibule až zesklovatí, potom ji zasypeme cukrem a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Přilijeme víno, kečup, přidáme rozinky, dužninu granátového jablka rozebranou na kuličky a citronovou kůru. Vzniklou omáčku pomalu vaříme asi 20 minut.

Upečené pstruhy podáváme polité omáčkou z granátových jablek a posypané usekanou petrželkou.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Pstruh na grilu s granátovou omáčkou

Příspěvekod svato » 12 čer 2013, 17:42

a ja furt rozmýšľam, čo s tým granátovým jablkom, čo už mám pár dní doma, len si neviem dosť dobre predstaviť, ako budem dužinu krájať na kúsky, miesto rozoberania na guľôčky ???
Uživatelský avatar
svato
Grillman
 
Příspěvky: 104
Registrován: 11 lis 2010, 16:35

Re: Pstruh na grilu s granátovou omáčkou

Příspěvekod Mánek » 13 čer 2013, 07:06

Už jsem ti to opravil, můžeš rozebírat. :AD
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun


Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x