Tento recept pochází od maminky mého švagra, který je původem z Ukrajiny. Je to výtečná záležitost, do které se okamžitě zbláznilo celé příbuzenstvo. Zavařené ve skleničkách vydrží opravdu dlouho – tedy pokud VŮBEC vydrží!!! Přidávám hlavně pro Mirďu, který si ho zapomněl u mně doma po srazu vzít!
Ingredience:
4 velké cibule,
4 velké papriky (kapie),
cca 3 kg rajčat,
1/2 balíčku pepře,
5 bobkových listů,
2 ks feferonů,
1 hlavička česneku,
sůl.
Příprava:
Cibule a papriky nakrájíme na proužky, dáme do 4 litrového hrnce a doplníme nakrájenými rajčaty do objemu 3 litrů. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy a vše rozvaříme do měkka. Po rozvaření přecedíme, tuhé části pomeleme a vrátíme zpět do šťávy. Znovu povaříme až do zahuštění. Nalijeme do skleniček a sterilujeme.
Velmi dobré jako příloha ke steakům, grilovaným rybám, na topinky, i jen tak na chléb s máslem.