
Ingredience:
700 g hlívy ústřičné,
200 g strouhaného sýra,
2 stroužky česneku,
2 vařené brambory,
hladká mouka,
1 cibule,
2 vejce,
pepř,
olej,
sůl
Popis přípravy:
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji v kastrolu na oleji.

Hlívu nakrájíme na drobné kousky, přidáme ji do kastrolu k cibuli, osolíme, opepříme, přidáme velmi jemně nasekaný česnek a dusíme, dokud se nevypaří veškerá přebytečná tekutina.

Poté vypneme vařič a necháme trochu schládnout. Sýr nastrouháme na jemném struhadle,

brambory pomeleme nebo jemně nastrouháme

a sýr i brambory přidáme k orestovaným houbám. Přidáme vejce, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

Směs necháme 10 minut odpočinout a poté z ní tvarujeme placičky, které obalíme v mouce.

Placičky ihned smažíme do zlatova v rozehřátém oleji.

Hotové řízky podáváme s bramborovou kaší.
