Rudolfova jehla

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Rudolfova jehla

Příspěvekod Mánek » 06 říj 2013, 10:33

Recept od Bony z labu je stále aktuální a stále stejně dobrý. Sice by se špízy daly udělat i na grilu, ale zase bychom přišli o skvělou omáčku...
10.jpg
10.jpg (30.99 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Ingredience:
100 g sušených vypeckovaných švestek
250 g stehenních kuřecích řízků,
250 g vepřové panenky,
150 g anglické slaniny
2 červené cibule,
2 lžíce másla
olej

1 lžíce švestkových povidel (případně medu)
1 lžíce hladké mouky
250 ml černého piva
černý pepř
sůl

4 kovové špízové jehly nebo předem namočené dřevěné špejle s hrotem

Příprava:
Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky.
0.jpg
0.jpg (28.62 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Panenku (já jsem sice použil plecko, protože jsem zjistil, že panenka nějak zmizela, ale na škodu nebylo) i kuřecí řízky nakrájíme na kostičky o hraně cca 2 cm, osolíme je a opepříme.
1.jpg
1.jpg (28.82 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Cibuli nakrájíme na klínky.
2.jpg
2.jpg (26.71 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Na špízové jehly střídavě napichujeme kousek panenky, klínek červené cibule, kousek kuřecího a sušenou švestku obalenou ve slanině.
3.jpg
3.jpg (30.55 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Špízy opečeme ze všech stran na pánvi v oleji s jednou lžící másla.
4.jpg
4.jpg (38.08 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Hotové špízy vyndáme a udržujeme teplé v alobalu nebo předehřáté troubě (cca 90°C). Přebytečný tuk z pánve slijeme a ponecháme 1-2 lžíce výpeku. Přidáme lžíci čerstvého másla, necháme ho rozpustit a zasypeme lžící hladké mouky.
5.jpg
5.jpg (33.59 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Prosmahneme, zalijeme černým pivem
6.jpg
6.jpg (32.84 KiB) Zobrazeno 6035 krát

a zašleháme lžíci povidel nebo medu.
7.jpg
7.jpg (30.91 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Omáčku necháme probublat a zredukovat, podle chuti ji doladíme solí a pepřem.
8.jpg
8.jpg (25.82 KiB) Zobrazeno 6035 krát

Na talíři s ní přeléváme nebo podléváme špízy. Doporučená příloha od Bony jsou různě upravené brambory (nejlépe šťouchané s restovanou cibulkou).
9.jpg
9.jpg (26.43 KiB) Zobrazeno 6035 krát


HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Rudolfova jehla

Příspěvekod svato » 07 říj 2013, 21:27

toto pochystám, keď príde zať z Nórska domov, zaručene u nich v rodine bude chutiť banan;
Uživatelský avatar
svato
Grillman
 
Příspěvky: 104
Registrován: 11 lis 2010, 16:35

Re: Rudolfova jehla

Příspěvekod drobek » 08 říj 2013, 09:54

Děláš mi chtě Mánku, vypadá to nesmírně lahodně. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Rudolfova jehla

Příspěvekod Mánek » 08 říj 2013, 11:32

Koukám, že na dělání chutí jsem tu už zůstal sám... ???
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Rudolfova jehla

Příspěvekod drobek » 08 říj 2013, 11:42

Nojo Mánku, asi se jako prduch v práci nudíš a vymýšlíš co uvařit ??? aaa
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Další

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

x