Plněné skopové hrudí - recept ze Skotska (Stuffed Roast Breast of Mutton)
Suroviny:
1,5 kg skopového hrudí,
sůl,
1 hrnek strouhanky,
1 lžíce tymíánu,
1 lžíce čerstvé petrželky,
mletý pepř,
2 vejce,
mléko,
150 g másla
Postup:
Skopové hrudí vykostíme, nožem uděláme napříč zářezy, potřeme solí i v zářezech a z vnitřní strany celé potřeme nádivkou. Hrudí zavineme, převážeme, dáme s máslem do zapékací misky, trochu podlijeme vodou a pečeme asi 2 hodiny.
V závěru misku odkryjeme, aby se maso opeklo.
Podáváme s noky.
Nádivka: smícháme strouhanku, tymián, petrželku, pepř, vejce, případně zvlhčíme mlékem a vymícháme nádivku.
Když dal Mánek takovej pěknej recept, tak jsem se musel taky připojit.
Slainte Mhath! Slainte Mhor!