Uzbecký šašlik

Uzbecký šašlik

Příspěvekod drobek » 24 srp 2010, 15:35

Uzbecký šašlik
Recept od Achille Gregora, nebo Miloslava Švandrlíka (už se nepamatuji) z "Kalendáře vařícího muže", někdy kolem roku 1980.

Opisuju doslova:
Uvidíš-li v řeznictví odleženou skopovou kýtu, nechť ti hned hlavou bleskne Uzbecký šašlik.
Nakrájíš maso na kousky, osolíš, posypeš paprikou a pepřem, přidáš drobně nakrájenou cibuli a koriandr, vše dáš do porcelánové nádoby, zaliješ zálivkou z vody, octa a oleje a necháš v ledničce 24 hodin. Druhý den napíchej na jehly, můžeš je prokládat kolečky cibule a opékej na rožni. Maso má mít křupavou kůrčičku. Hotový šašlik opět posypeš cibulkou a mletým kmínem.
Jako příloha rýže a rajčata nebo okurky.
Skopové lze samozřejmě zaměnit svíčkovou či prvotřídním vepřovým.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x