Jo vychytané to celkem mají, hlavně soustředění tepla pro steakování, kdy otočíš vnitrní tychtýř, který běžně slouží pro sběr tuku. Tak otočením soustředí teplo doprostřed roštu a je to ideál pro steaky.....
Kolem 10 000,- se dá už něco koupit, ale musíš počítat s určitými kompromisy, které se tu a tam u toho či onoho projeví a pak jeden lituje že šetřil. To teď nemluvím jako prodejce, ale jako běžný uživatel. Je to spíš o tom si ujasnit co všechno chi a budu zkoušet grilovat. Jestli tomu propadneš tak jako já, tak holt to něco stojí. Ovšem to je úděl každého koníčku
Možná bych i doporučil nějakou knihu na prostudování. Moje bible na které jsem začínal a dodnes s ní čerpám je od Stevena Raichlena
"Jak grilovat". Je velmi pěkně napsaná, s jednoduchými postupy přípravy, se kterými neměl zatím nikdo problém. Ilustrována mnoha obrázky samotného postupu toho či onoho jídla, což zpravidla v kuchařkách není. Takový pěkně napsaný základ pro lidi co třeba začínají nebo se i chtějí zdokonalit. Je tam popsáno i co a jak a proč grilovat. Receptů mraky a výborných. Taková kniha "Šéf na grilu" od Pohlreicha je slabý odvar pro batolata