Rajská omáčka se skořicí - Salsa di cannella

Rajská omáčka se skořicí - Salsa di cannella

Příspěvekod drobek » 30 srp 2010, 21:11

Rajská omáčka se skořicí - Salsa di cannella
Babi

2 x 800 g konzerva soudkových loupaných rajčat, slitých z většiny tekutiny,
4 lžíce olivového oleje,
4 stroužky česneku na jemné plátky nakrájené,
3 lžičky semínek koriandru,
1-2 sušené červené chilli papričky rozdrcené,
2 celé skořice,
sůl a pepř

Na pánvi rozehřát olej a osmažit na něm česnek koriandrová semínka, skořice a chilli papričky. Když česnek zezlátne, tak přidat rajčata na hrubo rozkrájená vařečkou. Osolit a opepřit a pomalinku dusit za občasného zamíchání asi 1 1/2 hodiny. Popřípadě dochutit. Omáčka má být hustá, sladká a se slabou příchutí chilli, koriandru a skořice, které před podáváním vyjmout.

TIP: Výborná omáčka ke grilovanému jehněčímu, nebo lilkům.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Salsy a vůbec zeleniny za studena

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

x