Nejsem si jist o kterou Martu se jedná. Nejspíš Marta Stewart, televizní hospodyňka co radí američankám jak vést domácnost.
2 PL oleje
1/2 hrnku usekané cibule
3 stroužky česneku, usekané
1/2 kg hrubě mletého vepřového
1/2 kg hrubě hovězího
4 dl hovězího vývaru
1 plechovka ( 3/4 kg) oloupaných rajčat, bez šťávy
2 PL balsamikového octa
1/3 hrnku hrozinek
2 PL chilli koření
2 KL skořice, mleté
1 KL římského kmínu
1/2 KL mletého nového koření
1/4 KL mletého hřebíčku
1/2 KL soli
1/4 hrnku zelených plněných oliv
1/4 hrnku loupaných a nadlouho nakrájených mandlí
1/2 hrnku sekané petrželky plus o něco víc na posypání na talíři
Případně ještě
2 hrnky vařených černých fazolí
2 hrnky vařené rýže
Postup
Do rozpáleného oleje dejte zpěnit cibuli, přidejte česnek. Přidejte maso a za stálého míchání nechte zhnědnout.
Vmíchejte vývar a rajčata, ta předtím rozmáčkněte v ruce.
Přidejte hrozinky, ocet, koření, petrželku a sůl.
Přiveďte do varu, zmírněte plamen a nechte zvolna bublat, částečně přikryté půl hodiny. Odkryjte a vařte další půlhodinu. Přidejte olivy a mandle, vařte ještě 5 minut.
Na talíř dejte fazole a rýži (nebo ne), na to chile, posypte petrželkou a – dobrou chuť.