Recept je přeložen z Americas Test Kitchen.
olej
1/2 kg hovězího šálu
2 hrnky na plátky nakrájených žampionů
1větší cibule, jemně nakrájená
3 polévkové lžíce mouky
1 hrnek hovězího vývaru
2 lžíce brandy
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 hrnku zakysané smetany
těstoviny pro čtyři lidi
Maso naklepejte na polovinu výšky. Nakrájejte na 2 cm proužky po vlákně, potom na 1 cm proužky napříč vlákna. Dobře osušte papírovými ubrousky, jinak by se neopeklo ale rovnou dusilo.
Na dvou lžicích oleje opečte maso v pánvi do hněda, nadvakrát, kdyby byla pánev přeplněná, neopeče se to. Dejte stranou.
Do pánve přilijte olej, rozpalte a dejte cibuli a žampióny, posolte, aby vše pustilo vodu. Zvolna míchejte až se tekutina vydusí.
Přidejte mouku, nechte zlehka opražit. Potom přidejte vývar, brandy a pepř, míchejte ode dna, aby se to dobré a připečené uvolnilo.
Přidejte těstoviny (neuvařené), zamíchejte a pod pokličkou duste ještě asi 8 minut, až jsou těstoviny měkké.
Sundejte s ohně, vmíchejte zakysanou smetanu a citrónovou šťávu, už nevařte, nýbrž rovnou podávejte.
Poznámka: Na receptu je vodoznak Toprecepty, ale recept je ode mne.