Balkánské jehněčí

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Balkánské jehněčí

Příspěvekod drobek » 26 říj 2014, 13:49

1.jpg
1.jpg (40.16 KiB) Zobrazeno 2653 krát
Recept i fotka od wydry.

Osmahneme na sádle nadrobno nakrájený špek, přidáme nadrobno nastrouhané čerstvé hlávkové zelí a mícháme tak dlouho, dokud zelí nezměkne a nezesklovatí (podobně jako cibule).
Přidáme sůl, pepř, sladkou papriku (špetičku) drcený kmín.
Vypereme a spaříme (nevaří se!) velký hrnek rýže a vmícháme do hotového zelí (sypu normální rýži rovnou do toho zelí)
Na kostičky nakrájené skopové nebo jehněčí maso vaříme v papiňáku se solí a 2 stroužky česneku (nakrájeného na plátky) do měkka (cca 20 – 30 min.).
Slijeme (vývar si necháme), uvařené maso osmahneme prudce na sádle a vmícháme do zelí a rýže. Vše zalijeme vývarem přesně k povrchu směsi.
Na tenčí plátky nakrájíme velké syrové brambory, rozložíme povrchu a přelijeme celou jednou šlehačkou (velký kastrol 2 šlehačky)
- na 150° cca 30-45 min. (dokud rýže nevezme veškerý vývar).
- nebo vyhřátá trouba - horkovzduch - 170 st 20 min (bez pokličky)
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x