Suroviny:
4 porce mečouna po 200 gramech,
1/2 chemicky neošetřené limetky,
3 lžíce olivového oleje,
2 feferonky,
3 svazky jarní lahůdkové cibulky,
100 g bylinkového másla,
sůl
Popis přípravy:
Rybu omyjeme a osušíme. Ostrouháme kůru z poloviny limetky a vymačkáme šťávu. Obojí smícháme s olejem. Přidáme jednu očištěnou, omytou a na drobné kostičky pokrájenou feferonku. Rybu pokapeme marinádou a přikryté necháme 30 minut marinovat. Rozehřejeme gril na střední teplotu. Lahůdkové cibulky očistíme a omyjeme, zelenou část cibulek pokrájíme na tenká kolečka. Porce ryby a bílé cibulky grilujeme po každé straně 5 - 6 min. Přitom je potřeme trochou bylinkového másla a osolíme. Rozdělíme na talíře, obložíme zbylým bylinkovým máslem, posypeme pokrájenou cibulovou natí a na kolečka nakrájenou feferonkou.