Zajímavé grilovačky, našel jsem to na youtube od nějakého šéfkuchaře.
Suroviny:
1 kg libového mletého hovězího (dvakrát semleté)
1 kg vepřové plece (jednou semleté)
100 ml extra panenského olivového oleje (pro ty, kteří dávají přednost tučné klobáse, použijte 1/2 kg mletého vepřového sádla)
2 lžíce soli
1 hrst čerstvé majoránky (nakrájené)
1 hrst čerstvého koriandru (nakrájené)
10 velkých listů šalvěje (nakrájené)
3 velké lžíce uzeného papriky
1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
1 velká lžíce mletého kmínu
2 lžíce čerstvě mletého pepře
šťáva ze 2 limetek
4 feferonky, jako je Jalapeno nebo cayenne papriky (nakrájené)
přírodní prasečí střívko
Popis přípravy:
Smíchejte všechny složky a nechte marinovat přes noc (nebo alespoň dvě hodiny).
Na narážení použijte narážku nebo mlýnek s nástavcem na klobásy.
Klobásy můžete pověsit v lednici, aby trochu zaschly.
Grilujte 5 minut každé straně na středním plameni.