Grilovaný pstruh ve vinném listu
16 - 24 marinovaných vinných listů
4 vyčištění pstruzi
sůl a pepř
1 hrnek vyloupaných vlašských ořechů
2 stroužky česneku
2 lžíce čerstvého, nebo 1 lžíce suchého kopru
2 lžíce petrželky nebo koriandru
1 lžíce (nebo víc) čerstvé citrónové šťávy
4 tenké plátky citrónu na ozdobu
Dále potřebujete:
řeznický provázek.
Listy dobře oláchněte vodou a potom namočte do vody na 30 minut, přitom 1 - 2 vyměňte vodu. Vyndejte z vody a osušte.
Pstruha dobře omyjte zvenčí i zevnitř, osušte, osolte a opepřete.
Vše ostatní krom plátků citrónu zpracujte v mixeru na pastu, tou nadijte pstruha jako nádivkou.
Na stůl si položte 3 - 4 listy (podle velikosti), na to naditého pstruha, zabalte krom hlavy a ocasu a ovažte řeznickým provázkem.
Rozehřejte gril na vysokou teplotu, (ruku udržíte 10 cm nad grilem 3 - 4 vteřiny). Gril očistěte a naolejujte.
Zabalené pstruhy dejte na gril a grilujte až jsou listy hnědé, 3 - 6 minut po každé straně. Píchnete-li do ryby něco kovového, třeba špíz, a necháte ho tam tak 20 vteřin, po vyndání musí být horký.
Lopatkou přendejte na talíře, sundejte provázek, otevřete list a servírujte na něm. Listy se ovšem nejedí.