- 0.jpg (32.66 KiB) Zobrazeno 5254 krát
Suroviny:4 vejce,
8 rovných lžic cukr krupice,
8 mírně navršených lžic hladké mouky,
6 středně velkých jablek,
hrst rozinek,
rum na namočení,
skořicový cukr
Popis přípravy:Jablka (možno použít i hrušky) rozčtvrtíme, vykrojíme jadřinec a nastrouháme přímo na plech vyložený pečícím papírem, až nám zůstane v ruce jen slupka. Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme rozinkami namočenými v rumu. Zalijeme piškotovým těstem (ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15 minut, až těsto na dotek nelepí. Upečené převrátíme na další plech, stáhneme pečící papír a horkou roládu zarolujeme jablky dovnitř. Můžeme pocukrovat přes háčkovanou dečku nebo okraj záclony.