Fingersteaky

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Fingersteaky

Příspěvekod drobek » 11 dub 2013, 17:33

Nejdřív co to jsou fingersteaks? Anglicky je finger prst a tyhle steaky jako prst jsou, zároveň se fingerfood říká jídlu, které se jí rukama. V tomhle případě jsou pro pojmenování hned dva důvody, tvar a jí se to rukama, bez příboru. Podávají se v barech a hospodách, s hranolky a ranch omáčkou.
Torch.jpg
Torch.jpg (34.54 KiB) Zobrazeno 3361 krát

Tady to celé vzniklo, v baru Torch,(pochodeň). Kdysi tamější kuchař Milo tohle jídlo vymyslel, dnes je známé po celé Americe. Od těch časů se Torch moc změnil, Milo už tam není, bar je dnes striptýzový podnik. Kdysi nám kdosi řekl, že tam mají fingersteaks úplně nejlepší. Zašli jsme tam a jen se divili kam jsme to vlezli. Dali jsme si tu proslulou dobrotu a musím říct že to byly ty nejhorší fingersteaks co jsem kdy ochutnal. Už to použité maso nebylo svíčková, ale podivné zauzlované a hlavně nerozkousatelné. Že by nám tím chtěli naznačit že tam nemáme co dělat? Teda hlavně Anička. :AD

Suroviny:
1 1/2 šálky mléka
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušené majoránky
2 lžíce soli
1 lžička cayanského pepře
3/4 lžíce Worcesterské omáčky
2 1/2 šálky mouky
4 šálky olej na fritování
1 ¼ kg hovězí svíčkové, nakrájené na 2 x 2 x 5 cm proužky. Napříč vlákna, na to jsem zapomněl

Postup:
Smíchejte mléko, tymián, majoránku, sůl, sůl, červený pepř a Worchester v misce.
Vmíchejte postupně mouku dokud směs nedosáhne hustotu těstíčka na smažení. Dejte do lednice odležet asi na 1 až 2 hodiny.
Předehřejte olej ve velkém hrnci na 190°C.
Namočte každý kousek hovězího masa v těstíčku a jemně vnořte do horkého oleje. Smažte v malých dávkách (4-8 aby se neslepily) dozlatova, asi 5 minut.
Pak je vylovte drátěnou naběračkou a dejte další várku do oleje. Aby hotové nevystydly je nejlépe je skladovat na drátěné mřížce v troubě asi 90°teplé.
Dbejte pečlivě na teplotu oleje, když je moc studená výsledek bude hrozně mastný, když bude moc teplý osmaží se svrchu rychle a vevnitř to bude nedodělané.
Podávejte s hranolky a tatarkou, nebo ranch dresingem (http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=83&t=2393) může být ochucený něčím pálivým, křenem....

Poznámka: Já sám fritovací hrnec nemám, ale docela krásně to jde v normálním hrnci na plynu, s vloženým teploměrem.
fingersteaks.jpg
fingersteaks.jpg (31.87 KiB) Zobrazeno 3361 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1940
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Fingersteaky

Příspěvekod Mirďa » 12 dub 2013, 12:56

A je to, zítra bude oběd :AD Předpokládám že těch 5 cm je krájeno po vláknu.
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 288
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Re: Fingersteaky

Příspěvekod drobek » 12 dub 2013, 15:27

Už jsem opravil na co jsem zapomněl, napříč vlákna, aby se to hezky oddělovalo. Jí se to rukama, takže se ukusuje.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1940
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Fingersteaky

Příspěvekod j3david » 12 dub 2013, 16:40

No to musí být pochoutka takhle k pivu .... Nicméně něco na gril by nebylo? U nás konečně vypuklo jaro, sněhu je sice někde ještě po kolena (když si kleknu), ale Gril mám už vytlačený z garáže. Já bych griloval až bych brečel.
Wiking
Uživatelský avatar
j3david
Grillmeister
 
Příspěvky: 257
Registrován: 16 čer 2012, 09:28

Re: Fingersteaky

Příspěvekod Mirďa » 12 dub 2013, 17:25

A já už griloval a brečel štěstím.....
Sem to nevydržel a na krámku vytlačil gril, hodil na něj kus krkovičky jen tak se solí a pepřem, no to bylo žrádlo...
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 288
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Další

Zpět na Hovězí maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x