Jehněčí hřbet s cibulkami a novými brambůrkami

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Jehněčí hřbet s cibulkami a novými brambůrkami

Příspěvekod drobek » 01 lis 2014, 18:11

1.jpg
1.jpg (53.27 KiB) Zobrazeno 1078 krát

Autor receptu i fotky: Bunter

1000 g jehněčího hřbetu
750 g nových brambůrků
400 g mladých cibulek
30 g škvařeného vepřového sádla
3 polévkové lžíce olivového oleje
několik větviček čerstvého rozmarýnu
několik lístků čerstvé šalvěje
2 až 3 bobkové listy
sůl
mletý pepř

Jehněčí maso nakrájíme na středně velké kousky, cibulky oloupeme a polovinu z nich nakrájíme na tenká kolečka, brambůrky omyjeme a utřeme drsnou utěrkou, neškrábeme!

Pekáček vymažeme sádlem, vlijeme olej, přidáme šalvěj, bobkové listy a rozmarýn a celé i nakrájené cibulky. Přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě, rozpálené na 230°C. V polovině této doby pečení přidáme brambůrky a občas vše zamícháme vařečkou. Podáváme horké.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1940
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jiné maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x