Steak z halibuta s "tapenade" máslem
Americas Test Kitchen
4 steaky z halibuta, bez kostí ale s kůží, 1 " (2,5 cm) silné
2 lžíce extra virgin olivového oleje
sůl a pepř
dílky citrónu k servírování
Na máslo:
4 lžíce neslaného másla
1 lžička usekaných čerstvých lístků tymiánu
1 lžička drceného česneku
1/8 lžičky strouhané pomerančové kůry
1/2 lžičky sardelové pasty
10 jemně posekaných černých oliv v oleji
1 1/2 lžičky brandy
1/8 lžičky soli
špetka pepře
Steaky potřete olejem, posolte a popepřete. Grilujte na středně silném ohni. 7-8 minut s jedním otočením, až jsou stejnoměrně a dobře až do středu propečené. Ihned servírujte s dílky citrónu.
Měkké máslo utřete vidličkou do pěny, vmíchejte ostatní ingredience vytvarujte 3 - 3,5 cm silný váleček, ten zabalte do folie a dejte vychladit. Podávejte plátky na rybě.