Nevšední kombinace exotického ovoce a tuzemské ryby dává tušit zajímavý gastronomický zážitek.
Suroviny:
4 pstruzi,
mletý pepř,
sůl,
2 lžíce másla,
zelená petrželka
Omáčka:
1 dl bílého vína,
1 dl kečupu,
3 lžíce olivového oleje,
1 cibule,
1 lžička cukru,
50 g rozinek,
2 granátová jablka,
1 lžička citronové kůry
Příprava:
Pstruhy osolíme, opepříme a opečeme na grilu. Během grilování je potíráme máslem.
Omáčka:
V rozpáleném tuku osmažíme kousky cibule až zesklovatí, potom ji zasypeme cukrem a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Přilijeme víno, kečup, přidáme rozinky, dužninu granátového jablka rozebranou na kuličky a citronovou kůru. Vzniklou omáčku pomalu vaříme asi 20 minut.
Upečené pstruhy podáváme polité omáčkou z granátových jablek a posypané usekanou petrželkou.