Rajská omáčka se skořicí - Salsa di cannella
Babi
2 x 800 g konzerva soudkových loupaných rajčat, slitých z většiny tekutiny,
4 lžíce olivového oleje,
4 stroužky česneku na jemné plátky nakrájené,
3 lžičky semínek koriandru,
1-2 sušené červené chilli papričky rozdrcené,
2 celé skořice,
sůl a pepř
Na pánvi rozehřát olej a osmažit na něm česnek koriandrová semínka, skořice a chilli papričky. Když česnek zezlátne, tak přidat rajčata na hrubo rozkrájená vařečkou. Osolit a opepřit a pomalinku dusit za občasného zamíchání asi 1 1/2 hodiny. Popřípadě dochutit. Omáčka má být hustá, sladká a se slabou příchutí chilli, koriandru a skořice, které před podáváním vyjmout.
TIP: Výborná omáčka ke grilovanému jehněčímu, nebo lilkům.