Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

Příspěvekod Mánek » 16 lis 2010, 16:45

Po vyzkoušení jsem recept trošku upravil, aby líp pasoval do našich, českých, chutí. Takže komentáře k polentě jsou už pasé, protože jsem nakonec dospěl až k použití obyčejné hladké mouky a pro obarvení omáčky do žluta jsem dal špetku kurkumy. Recept je opraven a doplněn obrázky. Ale ta smažená rajčata jsou k tomu bomba! :)

Obrázek

Ingredience:
800 g rybích filetů bez kostí a kůže,
2 lžíce čerstvé sekané bazalky,
1 vrchovatá lžíce hladké mouky,
1 lžíce másla,
400 ml smetany,
špetka kurkumy,
pepř,
sůl

Příloha:
4 velká rajčata,
hladká mouka,
1 vejce,
strouhanka,
pepř,
sůl,
olej na smažení

Popis přípravy:
Rybí porce opepříme a osolíme,

Obrázek

na pánvi rozehřejeme máslo a ubrouskem osušené filety na něm osmažíme dorůžova z obou stran.

Obrázek

Osmažené maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, přidáme nasekanou bazalku a osmažíme, až je mouka spojená se šťávou z masa.

Obrázek

Přilijeme smetanu, přidáme kurkumu, promícháme, dochutíme solí a necháme provařit na krémovou omáčku. Filety vložíme zpět a uchováme v teple.

Obrázek

Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme,

Obrázek

a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

Obrázek

Na druhé pánvi je na oleji osmažíme dozlatova

Obrázek

a podáváme jako přílohu k rybímu masu přelitému omáčkou.

Obrázek
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 16 lis 2010, 17:30

Je kukuřičná krupice Polenta ? Ted s obrázky. Špička.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

Příspěvekod drobek » 16 lis 2010, 17:45

Nevím, polentu jsem ochutnal jednou a už nikdy více. Tady se prodává cornbread flour, teda mouka kukuřičný chléb, je hodně hrubě mletá.
Já kukuřici, krom celých zrn nemám rád, a sám zastávám názor, že se kukuřice takhle v české kuchyni nepoužívala a ta chuť tam nepatří. Ale to je můj názor.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

Příspěvekod Mánek » 16 lis 2010, 17:56

Já to zatím ještě nezkusil, uvidím. Vyzkouším to i s normální krupicí, i s krupicí kukuřičnou. Pak případně upravím znění receptu. :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Rybí filety s bazalkovou omáčkou a smaženými rajčaty

Příspěvekod jaga » 16 lis 2010, 23:17

recept vypadá dobře :-), vytištěno... kukuřičná krupice je základní surovina pro přípravu polenty, taky ji moc nemusím, ale opečená na másle k dobrému masíčku není špatná
Uživatelský avatar
jaga
Grillman
 
Příspěvky: 115
Registrován: 05 lis 2010, 17:55
Bydliště: Olomouc

Další

Zpět na Ryby a jiné plody moře

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků

cron

x