Po vyzkoušení jsem recept trošku upravil, aby líp pasoval do našich, českých, chutí. Takže komentáře k polentě jsou už pasé, protože jsem nakonec dospěl až k použití obyčejné hladké mouky a pro obarvení omáčky do žluta jsem dal špetku kurkumy. Recept je opraven a doplněn obrázky. Ale ta smažená rajčata jsou k tomu bomba!
Ingredience:
800 g rybích filetů bez kostí a kůže,
2 lžíce čerstvé sekané bazalky,
1 vrchovatá lžíce hladké mouky,
1 lžíce másla,
400 ml smetany,
špetka kurkumy,
pepř,
sůl
Příloha:
4 velká rajčata,
hladká mouka,
1 vejce,
strouhanka,
pepř,
sůl,
olej na smažení
Popis přípravy:
Rybí porce opepříme a osolíme,
na pánvi rozehřejeme máslo a ubrouskem osušené filety na něm osmažíme dorůžova z obou stran.
Osmažené maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, přidáme nasekanou bazalku a osmažíme, až je mouka spojená se šťávou z masa.
Přilijeme smetanu, přidáme kurkumu, promícháme, dochutíme solí a necháme provařit na krémovou omáčku. Filety vložíme zpět a uchováme v teple.
Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme,
a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Na druhé pánvi je na oleji osmažíme dozlatova
a podáváme jako přílohu k rybímu masu přelitému omáčkou.