Jablkový štrúdl dle Rimanky

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Jablkový štrúdl dle Rimanky

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 17 lis 2010, 18:50

Jablkový štrúdl
volně dle Rimanky z Labužník.cz

500 g hladké mouky
1 žloutek
200g šlehačky
1 máslo
4-5 jablek
skořice
3 menší hrstky krystalového cukru pro štrúdl

Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracovat v těsto a nechat odpočinout( moje odpočívalo 3 hodiny ;) ). Mezitím oloupat a nastrouhat jablka. Vyválet z těsta plát, pokrýt jablky, cukrem a skořicí, zavinout a péct v troubě asi 50 min. při teplotě 200°. Dávka stačí na 3 štrúdly.
Fantastické těsto zvládne prostě každý. Jednoduché v přípravě a výsledek je bezvadný. Rada na konec jestli máte kuchyňský robot použijte ho bez váhání, prostě vsypte a vlijte bez přemýšlení vše do nádoby a zrobotujte.

OBRAZEK JAK HO NAKROJIM.
strudl.jpg
strudl.jpg (63.65 KiB) Zobrazeno 9669 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

Příspěvekod iva » 17 lis 2010, 22:10

rimanka recept uveřejnila i na Topreceptech-toprecepty.cz-nejlepsi-drevenicky-strudl/
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 17 lis 2010, 22:19

Tento recept není zveřejněn od rimanky, ale ode mne. Napsal jsem k němu , že je volně zpracován dle ní.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

Příspěvekod iva » 17 lis 2010, 22:25

a prozraď mi, lístkuje to těsto po upečení? Mně se zdá 250 g másla + 200 g šlehačky hodně moc tuku. Zajímalo by mne, jaký je výsledný "umělecký" dojem.
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 17 lis 2010, 22:37

Lístkovat nelístkuje, ale chuťově i vzhledově je velmi dobré. Především krásné křupkavé. Testovací osoby byly navýsost spokojeny. :D :D
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Další

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x