Tento recept pochází z kuchařky "Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana".
Suroviny:
450 g vepřové pečeně bez kosti,
80 g sádla,
400 g vařených domácích nudlí,
1 velké jablko,
4 žloutky,
50 g másla,
½ lžičky sladké papriky,
5 lžic kečupu,
pepř,
sůl
Příprava:
Z masa nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je do tenka, opepříme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso na něm opečeme z obou stran dorůžova. Plátky masa uchováme v teple, do výpeku přidáme kečup a provaříme na omáčku.
Z oloupaného jablka příčně ukrojíme 4 asi centimetr silné plátky a vykrajovacím kolečkem na těsto (o průměru asi 3 centimetry) vykrojíme jadřinec. Plátky jablka z obou stran poprášíme paprikou a usmažíme na másle po jedné straně. Po osmažení plátky obrátíme, do otvoru po jadřinci vložíme žloutek a osmažíme i z druhé strany.
Na talíř urovnáme horké vařené nudle, na ně položíme plátky masa a přelijeme omáčkou. Na maso položíme plátek jablka se žloutkem a podáváme.