Kdysi v Baťovském průchodu mezi Jungmanovým náměstím a náměstím Václavským byl krámek, ve kterém prodávali nejlepší briošky z celé Prahy.
Bývaly rozříznuté pomazané máslem se slzou sardelky a pokryté jemně nakrájenou šunkou,někdy a to i za bolševika s jemným plátkem ananasu, nebo potřené pikantně ochuceným křenovým tvarohem.
Dnes, jsem se v čekárně ortopéda, na ně dozvěděla prý echt Švýcarský recept od bývalé pekařky toho bohulibého zařízení.
35 dkg hladké mouky
1/8 litru vlažného mléka
5 dkg rozehřátého másla
3 dkg cukru
3 žloutky
2,5 dkg droždí
sůl
žloutek na potření
Přísady zpracujeme ve vláčné těsto.Vytvarujeme podlouhlé válečky 8-10 cm dlouhé
Na plechu vymaštěném, nebo podsypaném moukou,nebo na pečícím papíru je necháme vykynout
Nůžkami třikrát nastřihneme
Potřeme žloutkem a upečeme do zlatova
Vychladké podélně rozkrojíme
A naplníme