Steak po Florentinsku
Steven Reichlen
1 porterhouse steak, asi 4 - 5 cm silný, asi 2 libry, (90 dkg) těžký. Vtip je v tom, že maso uvnitř takového steaku zůstane do hloubky růžové a netuhé. Recept je pro čtyři osoby.
krystalová mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku, velice jemně usekané
1 lžíce čerstvé rozmarýny, také velice jemně usekané
6 listů čerstvé šalvěje
1/2 hrnku toho nejlepšího olivového oleje jaký seženete
Rozehřejte gril, mřížku natřete olejem. Steak dobře osolte a opepřete, grilujte podle žádaného stupně syrovosti či udělanosti.
Mezitím dejte zbylé přísady, tedy česnek, rozmarýn a šalvěj do hrnce. Až jsou steaky hotové dejte je na talíř, zalijte olivovým olejem a nechte 3 - 5 minut marinovat přikryté alobalem.
Potom ho rozkrájejte na plátky jak se bude servírovat, naposledy potřete olivovým olejem.