Jablkový štrúdl dle Rimanky

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

Příspěvekod Dag » 17 lis 2010, 23:34

Místo šlehačky dávám zakysanou smetanu, nebo jogurt.
Naposledy upravil Dag dne 05 led 2011, 14:13, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

Příspěvekod Dag » 05 led 2011, 14:12

Výborný závin....jen dávám místo šlehačky 150g jogurt.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

Příspěvekod iva » 05 úno 2011, 11:04

Tak jsem ho upekla. Je dobrý, ale asi mám hodně šťavnatá jablka, nebo jsem ho vyválela moc natenko a moc utáhla. Praskly všechny tři nohavice. :(
Těsto jsem připravila z 200 g tuku, 400 g hladé mouky, 200 g Selského jogurtu Hollandia (10% tuku), 1 žloutku a špetky soli. Nerobotovala jsem, nechala jsem pracovat domácí pekárnu na program Nudlové těsto, který trvá 14 min. a jen hněte. ;) Nejdřív jsem měla pochyby o výsledku, ale když jsem se podívala po cca hodině do pekárny, těsto bylo krásně hladké a dobře se vyvalovalo. Na silikonovém válu jsem nemusela vůbec podsypávat.
Jablek jsem měla 970 g a ještě jsem do každé nohavice dala hrst rozinek. Vše bez cukru, jen výsledek jsem zlehka poprášila vanilkovým cukrem. HP
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

Příspěvekod iva » 10 dub 2011, 08:24

Nyní, kdy jablka ze sklípku jsou už vhodná tak akorát do moučníků, peču tenhle závin hodně často. Těsto si připravím odpoledne či večer a peču až druhý den dopoledne, dlouhé ležení v lednici mu neubliží. S moukou na pizzu (více lepku) je výsledek o něco lepší. Na 250 g tuku dávám 500 g mouky, 250 g bílého selského jogurtu Hollandia (10% tuku) a cca 1/4 lžičky soli.
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

Příspěvekod zuzuliatko » 12 dub 2011, 09:55

Tiez suhlasim ze dlhsie pobudnutie cesta v chladnicke je len na uzitok. Jablkovu strudlu u nas doma zboznujeme.
Robim ho velmi podobne , len namiesto skorice ide mak a tvrde maslo. Mak sa s jablckami velmi dobre snubi :)
Uživatelský avatar
zuzuliatko
Učedník
 
Příspěvky: 12
Registrován: 07 bře 2011, 09:12

PředchozíDalší

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron

x