Ráno jsem se díval na pana Stupku, který v pořadu Párty s kuchařem "vařil s vínem". Nejprve připravil "Provensálské dušené hovězí", poté dělal tato telecí játra. Tohle jídlo mne zaujalo daleko víc než první, a protože jsem játra v mrazáku měl (tedy pouze hovězí), a cuketu i víno jsem koupil právě včera, námět na dnešní oběd byl na světě. Můžu doporučit, je to hodně dobré!
Ingredience:
250 g cukety
2 cibule
3 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
3 polévkové lžíce olivového oleje
máslo
500 g telecích jater
5 lžic bílého vína
Popis přípravy:
Cuketu nakrájíme na kostky, cibuli na plátky, a dusíme na oleji cca 10 minut. Mouku se solí a pepřem promícháme, obalíme v ní 4 plátky jater a opékáme 3 minuty po každé straně, na závěr zjemníme máslem.
Do pánve přidáme víno a povaříme, vzniklou omáčkou přelijeme játra a podáváme.