Suroviny na 24 kousků cca 4 porce*
4 velké banány nepřezrálé
1 citron
0,5 l rumu
4 PL ostrého kečupu
24 plátků uzeného boku
1 PL oleje
Chilli v prášku
Petruška ku zdobení vhodná
Banány oloupu, a pokrájím, co banán to šest kousků. Vymačkám citron a promíchám s decinkou rumu a několika špetkami chilli. Do takto připravené marinády vložím ovoce a nechám natáhnout minimálně na 2 hodiny.
Mezitím se velmi zvolna věnuji rumu a četbě filosofické literatury(Kant, Marx, Tomáš Akvinský) V momentě, kdy zjistím, že mi rum chutná více než zmínění klasici, přejdu k dalšímu kroku přípravy.
Plech vyložím pečícím papírem, nebo alobalem, který ovšem poolejuji. Plátky bůčku potřu ostrým kečupem a obalím v nich kousky banánu. (Do kečupu možno přidat i lžičku medu promísit a potřít). Ovoce uložím na plech a peču ve vyhřáté troubě na cca 230 stupňů Celsiových zhruba 15 minut, než bůček začne být příjemně křupavoučký. Přeložím na tác, posypu nasekanou petržílkou a ještě lehce popráším chilli.
Zákusek tento je velmi oblíben dámami, do momentu než jim – v lepším případě – banánek vypadne z rolky za výstřih - v horším případě - znečistí halenku zrovna ve výši očí.
Poznámka * - Takto jsou plánovány 4 porce, do momentu než to člověk (nelze nepoužít tak expresivního výrazu) nesežere sám.