Uááá, to je hnus fialovej, velebnosti
Maso si, z důvodů dříve spořivosti, později z vámi výše popsaných důvodů, melu doma sama. To koupené je děsně drahé a sám tuk.
Mamka mě kdysi naučila přidat do chystané sekané trochu vlažné vody (nebo mlíka) - sekajda je pak šťavnatější. A zrovna tak si pamatuju, jak si mi kdysi stěžovala, že jí koupené mleté nepřijalo ani lžíci vody
myslím, že už tehdy se voda do mletého v obchodech přidávala.
Křehčené kuře jsme koupili jednou, omylem a od té doby na to dáváme veliký pozor. Zrovna tak nás nikdo nenaláká třeba na prodávané předem marinované maso na gril....
Drobku, tebou popisované maso REMA (rekonstituované maso) opravdu vůbec neznám (doma, ještě u maminky, za svobodna, jsme každý rok zabíjeli prase a chovali králíky, kachny a husy), ale vzpomínám, jak mi po něm "plakával" manžel
a já zaboha nemohla přjít na to, jaká úprava masa to je? Vzpomínával s láskou třeba na remořízek....až pak jsem se jednou v nějakém prastarém časopise dočetla, co tohle maso je.
Jo, nečetl někdo z vás Toxin od R.Cooka?