Žebírka v pomalém hrnci

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Žebírka v pomalém hrnci

Příspěvekod drobek » 24 led 2012, 19:38

Ingredience:
2 ks vepřových žebírek (asi 2 3/4 kg)
1 (800 g) plechovka drcených rajčat
1/3 hrnku hnědého cukru
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce Worcestershire omáčky
1 lžíce lehké sojové omáčky
1 lžíce chilli koření (Kotányi)
2 lžičky mletého římského kmínu
1 čajová lžička papriky
1 čajová lžička sušeného česneku
1 / 2 lžičky soli
1 / 4 lžičky Cayenského pepře
Postup:
Rozdělte - rozkrájete žebírka na jednotlivce či na dvojice, jak libo, prostě aby se to vešlo. Vložte na dno pomalého hrnce. (jestli máte tak velký. Já ne a tak vařím z poloviční dávky)
Ve středně velké misce rozšleháme spolu zbývající přísady.
Nalijte směs na žebírka. Přikryjte a vařte na LOW 6 až 8 hodin nebo na HIGH 3 až 4 hodiny.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Žebírka v pomalém hrnci

Příspěvekod Mánek » 24 led 2012, 22:07

Žebírka už jsou snězená, dnes jsem je upekl v troubě. Škoda, tak příště budou takhle! :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Žebírka v pomalém hrnci

Příspěvekod drobek » 24 led 2012, 22:18

Mám rád pomalý hrnec, nemusím to hlídat :lol:
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Žebírka v pomalém hrnci

Příspěvekod Mánek » 25 led 2012, 08:16

PH nemám, stejně by se mi už do kuchyně nevešel. :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Žebírka v pomalém hrnci

Příspěvekod Stan » 30 led 2012, 18:00

Pánové,
právě jsem přemýšlel nad pytlem jehněčích žebírek, co mám v mrazáku. Co jako s tim a vedla nějaká verze polévky. Tak už mám jasno. Jen asi trochu s dovolením poupravím to koření, aby to ladilo. Díky za prima inspiraci. :)
Stan
 

Další

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

x