8. března 2012, zpravodajství ABC:
70 % mletého hovězího masa v supermarketech obsahuje Růžový sliz.
"Růžový sliz" nemusí být na etiketě, protože přes námitky svých vlastních vědců, USDA (US ministersvo potravinářství) s odkazy na hovězí průmysl to označilo jako maso.
Gerald Zirnstein, bývalý zaměstnanec USDA a jeho kolega Carl Custer, vědec z USDA varovali před použitím toho, co průmysl nazývá "libové hovězí maso jemně strukturované," široce známé jako "růžový sliz", ale šéfové ministerstva zakázali tuto informaci zveřejnit.
Náměstek ministra řekl "je to růžové, proto je to maso".
V idnes jsem se dočetl výrok jednoho z výrobců uzenin v Česku: Nevím na co si lidé stěžují, vždyť do špekáčků dáváme i maso.
Kde se na světě dnes nejedí sajrajty?