Indonézský kebab (s burákovou omáčkou)
4 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže
Marináda:
3 jemně nasekané šalotky
2 jemně nasekané stroužky česneku
1/2 lžičky cayanského pepře
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky mletého zázvoru
0,5 dl sojové omáčky
3 lžíce vinného octa
5 lžic oleje
Kuřecí prsíčka pokrájejte podélně na tenké proužky. Přísady na marinádu dobře promíchejte. Do marinády přidejte proužky kuřecího masa a důkladně promíchejte, nejlépe, jak už doporučeno jinde, v ziplog pytlíku, nebo v plastikové krabici s víkem. Marinujte nejméně 3 hodiny, maximálně však na 12 hodin v chladu, za občasného zamíchání / protřesení.
Maso napichujte na špízy na délku proužků na každý tři kousky, každý mírně zakruťte. Špízy grilujte 2-3 minuty, až maso zhnědne. Pak špízy otočte a grilujte další 2-3 minuty. Kebab podávejte se zeleninovým salátem a burákovou omáčkou viz: viewtopic.php?f=26&t=422