od drobek » 05 čer 2012, 15:00
Sám ho nepoužívám, ovšem je fakt, že naše steakové maso je z krav (a býků) chovaných jen na maso, strávili (y) život na pastvě. Maso je křehké, tedy netuhé a tenderizeru netřeba, přesto ne něj lidé kteří ho zkusili přísahají.
Pamatuju doby kdy hovězí na pultě pro běžné spotřebitele bylo z krav takřka stoletých, které už přestaly dojit. To maso bylo tuhé na cokoli. Dnes, pokud vím, je v Česku k mání maso jiné, křehčí, ale přesto nedokonalé a tenderizer bych doporučil.
No a pokud se plácneš přes kapsu a budou to mít, tak si na dobrý steak kup argentinské maso. Je správně uleželé = křehké, ono to taky trvá než docestuje, a to mu jen prospěje. Ovšem asi stojí víc, to je bohužel pravda.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)