Chipotle chilies v Adobo omáčce

Chipotle chilies v Adobo omáčce

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 20:21

Chipotle chilies v Adobo omáčce

7-10 sušených středně velkých chilli papriček bez stopek a rozkrojených po délce
1/3 hrnku cibule nakrájené na 1.2cm plátky
5 lžic jablečného octa
2 stroužky česneku
4 lžíce kečupu
1/4 lžičky soli

Smíchejte všechny ingredience se 3 hrnky vody. Přikryjte a vařte 1 až 1 1/2 hodiny, až jsou papričky měkké a tekutina zredukovaná na 1 hrnek. Vychlazené vydrží v vzduchotěsné uzavřené skleničce po několik týdnů. Pro pastu vše rozmixujte v mixéru a propasírujte.

Chipotle chilies jsou uzené zelené jalapeno chilies. Asi 1/5 všech chilies v Mexiku jsou zpracovaná na chipotle. Již Aztékové Jalapeno papričky udili, protože mají tlustou kůži, nedají se moc dobře usušit, aby je uchovali bez plesnivění na delší dobu (druh konzervace jako pro maso).
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Salsy a vůbec zeleniny za studena

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků

cron

x