Ingredience:
4 filety z tresky (cca po 180 g),
šťáva ze 2 citrónů,
sůl,
pepř,
2 lžíce olivového oleje,
120 g nastrouhaného sýra,
4 lžíce strouhanky,
4 lžíce zakysané smetany,
4 nakrájené stroužky česneku,
nastrouhaná kůra ze 2 citronů
Popis přípravy:
Troubu předehřejeme na 200°C, plech na pečení vytřeme olivovým olejem a rozložíme na něj rybí maso. Maso pokapeme trochou citrónové šťávy, osolíme a opepříme. V míse smícháme olivový olej, sýr, strouhanku, zakysanou smetanu, česnek, citrónovou kůru a zbývající citrónovou šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme. Sýrové těstíčko naneseme rovnoměrně na ryby. Ryby pečeme v troubě 12-15 minut tak, ab byly dobře propečené a křehké a těstíčko zlatavé. Hotový pokrm přeneseme na nahřáté talíře, ozdobíme klínky citrónu a snítkami petrželky a ihned podáváme.