Pollak znám, jednou jsem ho, přiznávám omylem koupil a udělal z něj kyselou naloženou rybu, něco jako nezavinuté zavináče. V popelnici se mu moc líbilo , pro mne to bylo nejedlé.
Co se umělých krabů týče, pamatuju doby kdy jsme vyráběli "pravé" humrové chlebíčky z vařeného filé, makrely a mrkve, to pro barvu. Předpokládám, že surimi budou patřit zhruba do téhle kategorie náhražek. Ale jak Mánek správně říká, každej jsme jinej. Možná to bude pro nás poživatelné, možná ne. Zkusíme až budem v Česku, protože od místního se toho bude lišit dost. Třeba šunka s 40% přídavkem slané vody. Jenže jiná prostě není.
Tady se prodávají krabí tyčinky, ale nekupujeme je, pravé krabí maso v konzervě je stejně drahé. Tak proč to zkoušet?