Suroviny:
4 líni,
400 g hub,
sůl,
mletý pepř,
drcený kmín,
1 lžička sladké papriky,
1 velká cibule,
2 lžíce oleje,
50 g slaniny,
1 citron,
grilovací koření na ryby
Příprava:
Očištěné a vykuchané líny zakapeme uvnitř citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme dosklovita. Přidáme houby nakrájené na plátky a ochutíme solí, pepřem a kmínem. Směs zaprášíme paprikou a dusíme téměř dosucha. Směsí naplníme břišní dutiny ryb, které sešijeme, aby náplň nevytekla. Do oleje vmícháme grilovací koření na ryby, vložíme do něj naplněné ryby a hodinu necháme odležet. Marinované ryby vyjmeme, necháme odkapat a grilujeme na mírně rozpáleném grilu.