Tak jo, třeba se konečně někdo nastartuje a chytne...
Suroviny:
60 dkg krůtích prsíček
30 dkg sušených švestek
30 dkg sušených meruněk
20 dkg mandlí
3 polévkové lžíce medu
4 pomeranče
2 citrony
1,5 dl olivového oleje
4 jablka
112 cm alobalu
4 špejle
Příprava:
V olivovém oleji rozmícháme šťávu vymačkanou ze 2 pomerančů a jednoho citronu, přidáme malé množství zázvoru, přihodíme na kostičky nakrájené maso a sušené ovoce.
Vše necháme nejméně hodinu odležet, potom maso a kousky ovoce napíchneme na jehlu a opečeme na grilu.
Z jablek odstraníme jádřinec a naplníme je mandlemi rozmíchanými v medu. Jablka zabalíme do alobalu a také je opečeme na grilu.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3552