Recept, na názve ktorého trval autor, som dostala pred mnohými rokmi od vtedajšieho primára urológie v Žiline a pretože (aj recept) sa mnohokrát a mnohým ľuďom osvedčil, dovoľujem si pridať ho sem, na jeho pamiatku - ak Vám bude chutiť, pri poháriku červeného vína si spomeňte na autora, pozoruhodného a veľmi dobrého človeka
ingrediencie dávam bez udania množstva, kapustnica nie je recept na gramy:
mäso hovädzie
mäso bravčové
mäso údené
klobása
kyslá kapusta
sušené huby
paradajkový pretlak
šľahačka
prípadne aj sušené slivky
Hovädzie a bravčové mäso (ja robím pokrájané na kocky) variť každé zvlášť v malom množstve vody, kyslú kapustu nakrájanú na krátke kúsky variť vo vode z uvareného údeného mäsa, pridať sušené huby a slivky (nemusí byť), neskôr pridať uvarené hovädzie a bravčové (aj s vodou), pokrájané údené a paradajkový pretlak, ja dávam šľahačku hneď a prevarím, môže si pridávať aj každý zvlášť do taniera.
Dosť záleží na klobáse, ak nie je výraznejšie okorenená, treba dochutiť.
Zdá sa to byť dosť tradičný recept, ale asi na ňom niečo je,lebo bol mnohokrát chválený a niekoľkokrát zakázaný (Paľo mal zákaz doviezť ju na silvestrovskú oslavu - "lebo všetci žerú len tú kapustu a nič iné").