300 g jehněčího hřbetu
300 g hlívy ústřičné
1 stroužek česneku
sůl
pepř
0,2 dl červeného vína
jehněčí demi-glace
1 lžička másla
olivový olej
větvička rozmarýnu
Popis přípravy:
Jehněčí hřbet grilujeme na mřížkované pánvi z obou stran asi tři minuty. Poté jej vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme odležet. Hlívu ústřičnou opečeme na olivovém oleji, přidáme česnek a osolíme. Do kastrůlku vlijeme červené víno a vyvaříme asi na čtvrtinu obsahu, vložíme jehněčí demi-glace a nasekaný rozmarýn a vše zjemníme máslem. Poté omáčku přecedíme. Jehněčí hřbet nakrájíme na plátky a spolu s hlívou umístíme na teplý talíř. Vše přelijeme rozmarýnovou omáčkou.
