Díky za odpověď. S radostí si počkám na případné zkušenosti ostatních. Režim mé udírny bude asi takový že předpokládám uzení když tam maximálně 4 x za zimu. Jednak nejsem především v zimním období častěji doma, ale hlavně kvůli tomu že není ekonomické udit jenom nějaký ten kousek masa. Taky to vyžaduje i časově dost náročnou přípravu předem. Takže když takto zpracuju nějakých 5 až 7 kg masa a vyudím, tak to je kupa kterou budeme jíst měsíc. A jíst pořád uzené taky nejde Něco se samozřejmě rozdá, ale přeci jen je to jiný režim než u grilu, kdy si na rošt hodím operativně vždy to na co mám chuť a v množství na které mám chuť. Na "grilovací režim" přejdu někdy kolem velikonoc - to zase zaparkuju udírnu, pokud nebude nějaká speciální příležitost s větší konzumací.
Takže mi vychází že budu čistit jenom části které jsou přímo "zasaženy" odkapávajícím tukem. To jest rošty, deflegmátor a odkapávací miska. To v pohodě řeší myčka nádobí. Větší generální čištění nastane až před zaparkováním na léto. Tedy pokud mi někdo neporadí něco jiného nebo to nebude nějak příliš "alternativně vonět".