Ozdravte maso pivem.

Povídání příliš dlouhá jako recept a příliš krátká na samostatnou knihu.

Ozdravte maso pivem.

Příspěvekod drobek » 01 čer 2014, 10:20

Přišlo poštou od Buntera.

Vím, co vás napadá: "to jakože zapijeme maso pivem a bude to zdravější?"
Ne, ale pokud maso naložíte na 4-6 hodin do marinády (pivo, olivový olej, sojová omáčka a koření, podle chuti), stane se něco velmi pozitivního.
Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobovat rakovinu. Pivo je více účinné než víno a maso marinované v pivu i lépe chutná. Pokud je maso v pivě marinované více než 6 hodin, snižuje zároveň i množství nebezpečných heterocyklických aminokyselin (HAS), které přirozeně vznikají při pečení nebo grilování masa. Ve srovnání s masem, které v pivu marinované nebylo, to může být až o 90%. Samotnou marinádu už pak nekonzumujte.
Tento efekt není vůbec zanedbatelný. Jen abyste pochopili souvislosti, tak například maso z krávy, která konzumovala celý život trávu, je ve srovnání s masem krávy která trávu nikdy v životě neviděla asi takový, jako mezi Rols Roycem a Trabantem - a to doslova. Maso z velkoprodukce obsahuje antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie, což moc dobré zdravé tedy není.
Pokud nemáte na výběr, pivová marináda je cestou menšího zla. Pokud se nepostaráte o své zdraví dnes, zítra budete nuceni investovat do "ozdravování" u lékaře a v nemocnicích.

Podobně je to i s ostatním masem nejen s kravským. Všechny masa prodávané v obchodních řetězcích obsahují antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Ozdravte maso pivem.

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 01 čer 2014, 11:21

Zkoušel jsem pivní marinádu na doporučení kamaráda z východního Německa.
vepřová kotleta
černé pivo
kořeni dle chuti a vlastního výběru
cibule na hrubo nakrájena
24 hodin nechat v laku.

Maso bylo po naložení vynikající chutí.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1105
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Ozdravte maso pivem.

Příspěvekod drobek » 01 čer 2014, 15:33

Já to mám vyzkoušeno taky, ale neznal jsem tenhle vědecký základ HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Ozdravte maso pivem.

Příspěvekod svato » 03 čer 2014, 21:58

obyčajne používam víno, ale pivo rada vyskúšam
Uživatelský avatar
svato
Grillman
 
Příspěvky: 104
Registrován: 11 lis 2010, 16:35

Re: Ozdravte maso pivem.

Příspěvekod Mirďa » 04 čer 2014, 12:00

Pivo můžu v jakékoli podobě, a je li přetransformováno do masa, tím líp :lol:
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 277
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Další

Zpět na Poučné a veselé povídání o vaření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x