Recept od wydry
Na sádle (másle, oleji) opeču cibulu do krásné barvy.
Posypu 1 KL červené papriky, troškou kmínu, pepře a vložím 1 bobkáč zaleju vodou,kdyz se voda vaří, přidám pár brambory a houby a pomalu vařím.
Mezi tím si uhňácám těsto na štipky - hladká nebo polohrubá mouka a 1 vejce a sůl (jako na strouhání, ale zpracovavame hned, nenachat schnout)
Len pre rozšírenie obzoru čipetke vychádza zrejme z maďarského názvu "csipedö". A to dostalo názov zo spôsobu prípravy, lebo sa to zvykne pripravovať aj tak, že sa cesto nestrúha, ale štipká (?) - z kúska cesta roztlačeného palcom a ukazovákom ľavej ruky sa pravým palcom a ukazovákom vyštipkávaju drobné kúsky.
Když jsou brambory měkkoučké, uštipuju kousíčky těsta a vhazuji do vody.
Tak se to vaří ještě pomalu třeba 10 min než štipky vyplavou. Dochutila jsem malou lžičkou bujonu demi glace , dochutila pepřem a solí.
Výborná, rychlá, přesnídávková polévka