- 1.jpg (26.87 KiB) Zobrazeno 4842 krát
Autor receptu i fotky: parles
Uveřejněno s autorovým souhlasemNa konci letošního jara jsem se zúčastnil rybářské výpravy do Norska, jejímž cílem byl lov tresek. Kromě ryb jsem si domů dovezl také pár receptů od majitele chatového kempu, ve kterém jsme bydleli. Toto je jeden z nich.Ingredience750 g filé z tresky
1 ks cibule (menší)
4 PL petrželky zelené, sekané
200g majonézy
3 PL strouhanky
sůl
pepř mletý
1 PL másla
PostupPřiměřený pekáček vytřeme máslem. Tresku osolíme, opepříme a nakrájíme na díly, které rozložíme do pekáčku. Tyto plátky se klidně mohou i částečně překrývat. Vše posypeme petrželkou a na proužky nakrájenou cibulí. Navrch rozprostřeme majonézu. Pečeme asi 20minut v troubě předehřáté na 200st.C. Poté to vše posypeme strouhankou a prudce zapečeme až do požadované barvy – výhodné je přepnout na gril na plný výkon.
Doporučená příloha: brambory